Onze Partners

"Westerzwam" & rimini

Eva, Gossen en Wiebe van WesterZwam uit Wapserveen geloven in de kracht van duurzaam ondernemen en zouden het fantastisch vinden als het overgrote deel van ons voedsel van minder ver hoeft te komen. WesterZwam draagt daar aan bij door de lokale productie van overheerlijke oesterzwammen. De 3 initiatiefnemers zijn geïnspireerd door het principe van de blauwe economie, waarbij natuurlijke systemen worden gebruikt voor duurzaam produceren en consumeren. “Met WesterZwam willen we laten zien dat een andere vorm van economie mogelijk is, kleinschalig en lokaal”.

 

Door in een straal van 15 kilometer per fiets bij plaatselijke (horeca)ondernemers koffiedik in te zamelen voor de productie van WesterZwam zetten ze afval om in een waardevol- en lekker product. Na 6 weken worden de oesterzwammen geoogst en verkocht aan particulieren en horecaondernemingen zoals Pizza Rimini in Havelte.

 

Meer informatie? Kijk op www.westerzwam.nl

WesterZwam partner van Rimini in Havelte


"oLIVOLIO" & rimini

Pizza Rimini Havelte gebruikt graag de kwalitatieve olijfolie van OlivOlio, een klein familiebedrijf in Dolcedo. Joëlle Renders (eigenaar): "Enkele kilometers land inwaarts bij Imperia, nog in 't zicht van de Middellandse Zee, bewerken wij onze olijfgaarden op traditionele wijze. Wij transporteren ieder jaar, na de oogst, de verse extravergine olijfolie naar Nederland.

 

De Taggiasca – Olijf

"Taggiasca" is de cultivar die door de Benedictijner monniken in Ligurië (bij Taggia) werd geselecteerd op de milde maar toch krachtige smaak. Alleen in Ligurië is dit type olijfboom te vinden. In combinatie met kalkrijke grond en het Middellandse Zeeklimaat komt de unieke smaak van taggiasca-olijfolie tot stand. Zij werken net als alle olijfboeren uit de streek. De olie wordt niet gemengd, gefilterd of geraffineerd. Zo blijft de smaak van elke oogst uniek.  Uitsluitend olijfolie van de laatste oogst wordt geleverd, waardoor ze verser dan ooit bij u op tafel komt en dus ook langer haar aroma behoudt.

 

Toepassing

De olie wordt door fijnproevers vooral in salades en bij de bereiding van vis gebruikt. Schenk de olie ook eens over dampende spaghetti: de smaken die vrij komen zijn moeilijk te evenaren door massaproducten.

 

Meer informatie? Kijk op www.olijfolie.it

Olivolio partner van Rimini in Havelte


"gEA'S APPELTAART" & rimini

Rimini serveert al jaren Gea's huisgemaakte appeltaart!

"U wilt kwaliteit, dan bent u bij mij aan het juiste adres. Mijn appeltaart is een meerwaarde voor uw bedrijf. Ik hoor u denken, is dat wel zo? Jazeker, want of u nu buiten op het bord schrijft Huisgemaakte appeltaart of Gea’s Appeltaart, een ding is zeker, uw gasten komen er voor terug." - Gea 

 

Meer informatie? Kijk op www.geasappeltaart.nl

Gea's appeltaart partner van Rimini in Havelte